Ученик четвртог разреда гимназије СПОРТИУМ Вукашин Павловић потписао је професионални уговор са фудбалским клубом Вождовац.

Вукашин долази из породице спортиста, рођен је у Сремској Митровици где је са пет година почео да тренира у школи фудбала Сирмиум која је изнедрила бројне таленте, а један од њих је и Вукашин. У Сирмиуму је играо на позицији левог крила и његова улога је често била пресудна за добар резултат целе екипе.

Све до дванаесте године вредно је тренирао, те га његови квалитети, посебности и успеси одводе најпре у београдски Партизан, тада најбољу школу фудбала у Европи. У Партизану препознају његов квалитет у одбрамбеној линији с обзиром на његову висину, физичку снагу и спремност, као и  могућност процене позиције осталих играча које би искористио за добру асистенцију.

Већ тада је стекао бројне симпатије фудбалских стручњака из целе земље, што га је још више мотивисало да напредује и остане посвећен великој љубави и спорту као професији. Током свих ових година, у категоријама пионира и кадета, учествовао је на бројним турнирима у земљи и иностранству и одатле доносио бројне пехаре и медаље.

У августу 2021. године постаје члан ФК Телеоптик Земун, такође на позицији одбрамбеног играча и ту остаје непуну годину дана, да би као млађи омладинац прешао у ФК Вождовац Београд. Тада напушта породични дом, родни град и сели се у Београд.

У претходној сезони, наставља свој професионални развој, сада на много вишем нивоу, уз више одрицања, тренинга и одвајања од породице, те није случајно да је  проглашаван  за најбољег играча појединих утакмица. Његов напредак као штопера постао је све видљивији из дана у дан. Резултат тог успеха је потписивање професионалног уговора.

Доласком у Београд и избором наше школе, Вукашин поред спортских ниже и запажене школске резултате и показује да уз разумевање и сарадњу са наставницима и могућност надокнаде пропуштеног градива све може да се постигне.