Почела је школска година, а СПОРТСКА ГИМНАЗИЈА СПОРТИУМ броји све више ученика, сјајних и перспективних спортиста.  Генерацију средњошколаца, која је ове године кренула у први разред, у свечаној сали школе, дочекала је управа школе, разредне старешине и предметни наставници.

Присутнима се прво обратила директорка школе Радмила Ђуровић која је првацима пожелела добродошлицу у Спортску гимназију Спортиум, истакла специфичности и идејни концепт школе уз жељу да се ученици пре свега пријатно осећају у школи, да уче они од нас, али и ми од њих, да се труде да изнедре оно најбоље у себи и заблистају и у области спорта и у области образовања.

Затим се присутнима обратио власник школе и Факултета за спорт Бојан Секулић. Захвалио се родитељима на указаном поверењу, а ученицима пожелео успешну школску годину и наду да ће све погодности и прилагођавања спортским обавезама знати и умети да искористе на прави начин.

Потом су своје искуство у нашој школи пренели бивши ученици, Марко Гаврловић који је сада студент Богословског и Правног факултета  Универзитета у Београду и некадашња ученица генерације Катарина Миловановић, студент Дизајна  ентеријера.

Ученици су упознали и разредне старешине који су им пожелели добродошлицу.

Свим ученицима срећан и успешан почетак школске године.