„Kоју средњу школу да упишем и шта је при том избору најзначајније? Да ли могу да погрешим? Како да наставим да тренирам и будем успешан у спорту, а  да редовно похађам школу?“

Питања су бројна, а дилеме свршених основаца, још веће.

Зашто гимназија Спортиум?

Да почнемо од најважнијег, самог темеља. Оснивач и идејни творац гимназије СПОРТИУМ је проф. Др Иванка Гајић, вишеструко награђивана за доприносе у развоју спорта и образовања младих спортиста. Нећемо набрајати награде и професионалне успехе, којих је заиста много, али ћемо рећи да је проф. Гајић најпризнатији педагошки и научник радник у области образовања младих спортиста.

Оно чиме се највише поносимо и што увек истичемо у први план су организација и квалитет наставе који су на највишем нивоу.  Настава почиње у 11 часова како би наши ученици, међу којима највећи број њих чине активни спортисти, неометано могли да имају преподневни тренинг.  Квалитетно образовање и спортска каријера у нашем систему школовања могу и морају заједно.

Одељења су конципирана  са оптимално малим бројем ученика што омогућава и реализацију наставе уз уважавање индивидуалних способности и потреба ученика. Познато је да је квалитет наставе узрочно повезан са њеном реализацијом и тако сви учесници у наставном процесу међусобно утичу једни на друге, као и на тај процес у целини, а посебно на његов квалитет. Зато и сматрамо да једну школу репрезентативно представљају и чине пре свега њени наставници и ученици.

Наш наставни кадар састављен је од високостручних наставника и педагога који имају дугогодишње искуство у образовању спортиста. Оно што наше наставнике издваја од других је разумевање спортиста и њихових обавеза. Сходно томе, у савладавању градива примењујемо индивидуални приступ уз константно истицање значаја образовања, јер сматрамо да успешног и доброг спористу краси и квалитетно образовање.

Поред стандардног програма наставе и учења, у нашој школи организује и учење страних језика , за ученике који су заинтересовани за одређене предмете конципира се обогаћен наставни садржај, а  реализује се и надокнада наставе услед одсуства због такмичења и спортских припрема.

Како гимназија СПОРТИУМ са Факултетом за спорт Универзитета „Унион – Никола Тесла“ чини јединствени образовни систем за образовање спортиста у нашој земљу, наши ученици су у могућности да слушају различита тематска предавања из области спорта од стране еминентних стручњака.

Код ученика тежимо да вреднујемо и развијамо критичко мишљење и подстичемо активну улогу учениика у процесу усвајања, примене и повезивања различитих знања. Па тако, док наши ученици сањају и хитрим корацима теже ка професионалној спортској каријери, стичу и примењују функционално знање које им омогућава проходност ка свим факултетима у нашој земљи и иностранству.

O успеху једне школе најбоље говоре њени ђаци, а ми са поносом истичемо да су  након завршене гимназије СПОРТИУМ многи ученици  уписали престижне факултете Универзитета у Београду, као и признате и познате колеџе у иностранству.

Дођите и придружите се  екипи која даје најбоље резултате у процесу стицања знања и будите део јединственог и победничког тима кога за катедром и у клупама краси права спортска атмосфера. Упиши СПОРТИУМ!