Пионири Меге освојили су „Мини Куп Србије“ у конкуренции пионира у Нишу пошто су у финалу савладали Партизан 94:76. Јунак победе био је Вук Даниловић,  ученик првог разреда Спортске гимназије Спортиум.

Син прослављеног репрезентативца Предрага Даниловића постигао је 24 поена, имао индекс корисности 27 и проглашен је за МВП – ија односно најкориснијег играча турнира.

Задовољан сам. Остварили смо велики успех. Срећан сам прво због екипе, а онда и због свог учинка“, истакао је Вук Даниловић и додао „Кошарку тренирам седам година. Почео сам у Партизану, сада сам у Меги. Репрезентативац сам у својој узрасној категорији. Играм на позицији бек и задовољан сам како се развија моја каријера“.

Финалну утакмицу пратио је и његов отац за кога каже да му је узор.

Био је срећан. Имао је неке ситне замерке, али је био поносан. Мајка је много већи критичар. Када те новинар критикује, онда знаш да си нешто погрешио. Ипак више је окренута тенису и одбојци које играју моје сестре“, уз осмех каже Даниловић.

Амбиције су му велике.

Желим да заиграм у НБА лиги. Међутим, да бих то урадио потребно је још много да се ради“.

Презадовољан је Спортском гимназијом Спортиум, коју је уписао токо прошлог лета.

Наставници су коректни, оптимистични и мотивишу ме да долазим када год могу. Постао сам редовнији и успевам да завршим све обавезе. Морам да кажем да ми много значи што настава почиње у 11 часова. Стижем да одрадим и јутарњи тренинг, јер некада имам и по три тренинга дневно. За сада све функционише беспрекорно“.

Има већ планове и после средње школе.

Ако останем у Србији, мислим да ћу уписати Факултет за спорт Универзитета „Унион – Никола Тесла“. Нема потребе да мењам локацију“,закључио је Вук Даниловић.