У Спортској гимназији СПОРТИУМ ученици су имали прилики да протекле недеље слушају предавање на тему Здрава исхрана и суплементација у савременом спорту. Предавање је одржала проф. др Ана Гавриловић са Факултета за спорт,  која има вишегодишње искуство у раду и конципирању правилне исхране код спортиста.

На почетку предавања др Гавриловић је указала ученицима да уколико желе  да побољшају своје перфомансе, снагу и уопштено здравље морају да воде рачуна о исхрани и да се информишу о значају свих нутритијента за наш  организам.  Професорка је нагласила да концепција и план исхране зависе од врсте спорта, личних карактеристика и циљева. Потом су приказани примери јеловника и калоријске таблице у односу на специгичности спорта и фазе спортског тренинга у односу на припремни и такмичарски део.

Наше ученике, активне спортисте, ова тема нарочито интересује, па је само предавање трајало дуже од предвиђеног, а свакако су понели позитивне импресије, знање и мотивацију да се информишу и примењују правилно и уравнотежену исхрану у односу на спорт којим се баве.