Ученици Спортске гимназије Спортиум су у Југословенској кинотеци имали прилику да погледају документарни филм Емира Кустурице из 2008. године о славном аргентинском фудбалеру и тренеру Дијегу Арманду Марадони.

Ученици су своје утиске поделили са онима који нису имали прилику да погледају филм. У краткој дискусији су, поред општег задовољства што су посетили тако значајну културну установу, издвојили оно што је на њих лично оставило најјачи утисак. Ученици су рекли да је филм занимљив али и поучан.

На неке је најснажнији утисак оставило сиромаштво у којем је Марадона живео као дете, као и пожртвованост и несебичност његове мајке, која се довијала како зна и уме да би прехранила бројну децу. Због тешких прилика у којима је одрастао, његов успех и остварење дечачких снова делује још невероватније.

Други су, подстакнути Марадониним проблемима са дрогом и пољуљаним односима у породици које је кокаин донео, учврстили став да је дрога велико зло, које уништава оног који у њој ужива али и све друге у његовој околини.

Стрибор, син Емира Кустурице, многе је фасцинирао јер је рекао да је први пут у животу обукао кошуљу тада када је дочекао Марадону, што говори о томе каква је величина Аргентинац и објашњава његов култ широм света.

Марадонина божја рука, гол против Енглеске на светском првенству никога није оставила равнодушним али је некима важнији од фудбалера био Марадона револуционар, борац за правду,  пријатељ Фидела Кастра, власник тетоваже Че Геваре и човек који је одбио да пружи руку председнику Бушу.

Ићи ћемо опет!