Протекле недеље ученици СПОРТИУМА су у ватерполу одмеравили снаге са осталим средњошколцима на територији Београда. Титулу прошлогодишњег шампиона ученици Спортиума нису успели да одбране, али су ове године показали много више. Показали су како се бори за своју школу која се воли, ученици су долазили из других градова где су били на припремама,  одлагали су се и тренинзи, док су други бол и повреду победили жељом да наступају за гимназију СПОРТИУМ.

Првог дана такмичења ређале су се само победе, те су ученици СПОРТИУМА убедљиво победили Математичку и Прву београдску гимназију. Следећег дана екипа је била знатно ослабљена, јер је голман био повређен, а позиције играча промењене што је резултирало поразом од Четврте беогрдске гимназије. Био је то пораз у игри, али и победа врлина које треба чувати и неговати те су ученици од стране својих наставника на 11. априлу поздрављени аплаузом и својеврсном подршком.

Хвала професорки Светлани Петронијевић на стручном и срдачном вођењу екипе, педагогу и осталим наставницима на подршци, а нарочито  нашим ученицима, сјајним момцима и ватерполистима: Огњену  Миленковићу,  Луки Боровићанину, Милошу Петровићу, Далибору Фенриху, Данилу Момчиловићу, Лазару Барашину, Андреју Каралићу и Тадији Челаревићу.

Честитке за све, овако се игра, воли и подржава своја школа, гимназија СПОРТИУМ.