У сарадњи са Планинарским друштвом „Авала“ у петак 13. октобра организовали смо једнодневни излет. Чланови планинарског друштва су својим присуством омогућили безбедну шетњу наставника и ђака кроз планину, на чему им се захваљујемо. Лако и без икаквих проблема смо пролазили стазама, што није представљало никакву потешкоћу за наше младе љубитеље природе. Од наших водича, у сваком тренутку су се могле добити информације о нашем положају, окружењу, као и о шумском растињу и сналажењу у природи. Уз причу која није престалала, крећући се шумским путевима, стизали смо на традиционална одморишта.

Поред планинарења од подножја Авале па све до врха и споменика „Незнаном јунаку“, наши ученици су имали припремљене реферате о свим културним и историјским споменицима. Посебна пажња је посвећена срушеном средњовековном граду Жрнов на чијим рушевинама је подигнут споменик „Незнаном јунаку“.

Посебно бисмо издвојили такмичење у оријентирингу код споменика „Васа Чарапић“ у којем су наши ученици имали прилику да покажу способност оријентисања у простору. Након одмора у „Чарапића Бресту“ и планинарског пасуља, у град смо стигли у поподневним часовима.

Иако веома уморни и опијени ваздухом, закључили смо да бисмо веома волели да поновимо овакав дан.