ПРИВАТНА СПОРТСКА ГИМНАЗИЈА

Приватна спортска гимназија „СПОРТИУМ“ је намењена ученицима који су активни спортисти и свима који желе квалитетно гимназијско образовање, a реализује три наставна плана и програма: општи, природно-математички и друштвено-језички. Њена основна специфичност је прилагођен распоред наставе тренажно-такмичарском оптерећењу ученика, па школски дан, уместо од уобичајених 8, почиње у 11 сати. На тај начин је омогућено ученицима да обаве јутарње обавезе из свог тренажног програма и да стигну на наставу. Велики одмор је продужен како би имали довољно времена за одговарајући ручак, јер је правилна исхрана спортиста подједнако важна као и адекватан тренинг. Школски дан се завршава најкасније у 16.40, па ученицима остаје довољно времена за одмор и поподневне тренажне активности.

Оваквим приступом у организацији наставе „СПОРТИУМ“ је пионир на нашим просторима и ретка је средњошколска образовна установа која настоји да перспективним спортистима створи одговарајуће услове, како би истовремено могли редовно да похађају наставу и у потпуности остану у тренажно-такмичарском програму.

Оснивач СПОРТИУМ-а је проф. др Иванка Гајић, по чијој идеји и пројекту је основана прва спортска гимназија на овим просторима, која је својевремено носила назив Једанаеста београдска гимназија. Проф. др Иванка Гајић је уједно била и први директор те средње школе, а због значаја пројекта, који је од идеје спровела у дело, награђена је једним од највиших признања – Октобарском наградом Града Београда.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

I Accept

ЗАШТО ИЗАБРАТИ ПРИВАТНУ ГИМНАЗИЈУ „СПОРТИУМ“

За све ученике који се поред школе активно баве спортом и који због својих обавеза не могу редовно да прате наставу, приватна спортска гимназија „СПОРТИУМ“ је у могућности да организује наставу прилагођену терминима тренинга и другим обавезама које су у вези са клубом у којем ученик тренира. Предност наше приватне гимназије је и у флексибилности у организацији рада прилагођеној посебним потребама ученика у настави – активним спортистима и ученицима који су оправдано дуже одсуствовали са наставе. Организујемо бројне ваннаставне активности које доприносе бољем раду и учењу, од посета позоришним представама до обилазака галерија и музеја. Учествујемо и дружимо се кроз разне спортско-забавне или хуманитарне активности.

Знање и образовање су трајна категорија и тај капитал појединцу нико не може одузети. Талентован, вредан и упоран млади спортиста када себе надогради тим вредностима постаје комплетна личност, спремна да се у животу ухвати у коштац са свим изазовима. Наша школа је прави избор за ученике и младе људе који желе да стекну савремено и перспективно образовање.

Сазнај више
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept