Ученици четвртог разреда Спортске гимназије „СПОРТИУМ“ окончали су званично своје средњошколско образовање. Прва генерација матураната наше школе добила је сведочанства и поклоне на пригодној свечаности.

Све најбоље у даљем животу и школовању пожелели су им Маја Секулић, власница школе,  директорка Радмила  Ђуровић и Аница Галић, разредни старешина.

Дошло је време да се поздравимо,а и да вас са поносом испратимо. Ви сте генерација која је по много чему специфична за ову школу. Посебност вам даје да сте прва генерација матураната. Јесмо млада школа, али школа која је од почетка ишла добро утабаном стазом искуства у подучавању младих спортиста од стране њеног оснивача – проф. Иване Гајић. Професорка Гајић је често знала да каже да смо ми као појединци мали и небитни, али да смо као екипа, један тим који чине ученици, професори, образовање и спорт непобедиви и несаломиви“, рекла је директорка Радмила Ђуровић.

Сведочанства су примили Александар Славковић, Никола Јанковић, Марија Ристановић, Алекса Стефановић, Вук Милојевић, Марко Гавриловић, Милорад Рајовић и Никола Ђорђевић. Остали матуранти су тренутно на припремама са својим клубовима. Ученик генерације је Милорад Рајовић који је посебно награђен.

Ма који пут вам живот донео или ви одабрали, трудите се да будете бољи. Не у односу на друге, него у односу на себе. И не заборавите… Прво тежите да будете добар човек, јер у свим путевима, животним околностима, многобројним успонима и падовима, то је најважније. Поздрављам вас и желим да останете своји и јединствени. А ова школа ће вас као посебно заувек памтити“, закључила је директорка Радмила Ђуровић.

Матурско вече ће се организовати 9.07.2021. године у хотелу Хајат.