Школска слава Свети Сава и ове године традиционално је обележена пригодном приредбом коју коју су, по идејном концепту професора српског језика и књижевности Ђорђа Ивковића, у дело спровели ученици наше школе.

Чин освећења славског колача и жита је служио протојереј Војислав Kостић, парох при цркви Светог Великомученика Димитрија. Честитаујући благословени дан свим ђацима и наставницима СПОРТИУМ-а протојереј Kостић између осталог је поручио:


– Определите се да будете честити, добри и нормални људи, свесни чињенице да вам се све жеље можда неће испунити, али будите сигурни да вас Господ воли и ако то прихватите на прави начин бићете задовољни.

Пригодан културно-уметнички програм који је овом приликом изведен одушевио је све присутне, пре свега јер је био надахнут, у појединим тренуцима и духовит, а ученици који су узели учешће у реализацији ове приредбе били су врло мотивисани.

Наши музичари Ања Вујовић (виолина), Александар Славковић (гитара), Лука Гавриловић (хармоника), Урош Милорадовић (бубањ) су уз подршку хора који су чинили: Стефан Ранковић, Николета Матић, Милош Миловановић и Дамјан Соколовски прво извели химну Светом Сави, а потом су се низали тактови познатих мелодија попут: „Пукни зоро“, „Тамо далеко“, „Пут Kозака“.

Такође, песме Васка Попе рецитовали су Ања Ћуповић, Давид Николић, Урош Милорадовић, а рецитовале су се и песме које су писали наши ђаци: „Добра је бол“, аутора Александра Славковића и „Неко ми је попио кишу“, коју је написао Милош Миловановић.

Слем-песници, велики љубитељи реп музике и можда будући стенд-ап комичари Стефан Ранковић и Јован Шукало извели су своје верзије народне песме „Орање Марка Kраљевића“ што је изазвало одушевљење пре свега међу присутним ђацима, стављајући десетерац у контекст свакодневице младих у Београду.

Свети Сава, рођен Растко 1175. године, најмлађи је син великог жупана Стефана и Ане Немањић. Већ у својој шеснаестој години, Растко се одлучује да напусти дворски живот и замонаши се на у Светој Гори на којој ће му се касније придружити и сам отац. Био је монах, писац, игуман манастира Студенице, књижевник, ктитор, дипломата, и први архиепископ аутокефалне Спрске православне цркве. Будући да су у то време средњевековни центри образовања управо били манастири, Свети Сава се сматра једним од првих просветитеља Срба и као такав се у нашим школама слави 27. јануара.