Ученица првог разреда гимназије СПОРТИУМ, Катарина Ђурђeвић, се активно бави атетикоком, чланица је Црвене Звезде и репрезентације Србије. Ова млада и перспективна нада атлетике бележи бројне успехе како на домаћим тако и на међународним такмичењима.

У тaквом духу Катарина наставља и на овогодишњим такмичењима где је и оборила државни рекорд у вишебоју. Била је сјајна у вишебоју, што говори и поменути резултат, али као своју изабрану дисциплину наводи скок удаљ где је и остварила норму за предстојеће  Олимпијске игре за младе.

Поносна сам на резултат у вишебују, јер је то изузетно захтевна дисциплина. Дуго сам се припремала и задовољна сам постигнутим резултатом – истиче Катарина.

Ова сјајна спортискиња је 2020. године проглашена за најбољу атлетичарку Србије. Како би могла да настави да тренира онако како то и краљица спортова – атлетика захтева морала је да изабере  школу која ће то подржати, а са друге стране омогућити добро образовање. Тако је Катарина изабрала гимназију „Спортиум“.

Од првог дана сам одушевљена гимназојом Спортиум, професори су захтевни, али су толерантни у погледу временске организације за одговарање. Стекла сам много пријатеља, сви смо спортисти и добро се разумемо“ – истиче Катарина.

Овој одличној ученици и сјајној атлетичарки желимо много успеха у наставку каријере у најзахтевнијем и најлепшем спорту.