Они су прави примери садашњих и будућих ученика гимназије Спортиум, сјајни у спорту и одлични у школи. Саво Вараклић, ученик четврог разреда и перспективни кошаркаш и Урош Милорадовић који је завршио нашу школу, а већ дуго година бележи одличне резултате на одбојкашком терену.

Урош је своју спортску каријеру започео и  градио у ОК Спас, а љубав према одбојци се само увећавала, а сада је и нашла утемељење у одбојашком клубу на колеџу Бехтел. Саво је играо кошарку у клубовима Партизан и Динамик, посвећено и предано тренирао и сањао о успешној спортској каријери.

Идеја да буду ђаци наше Спортске гимназије уклопила се у део опсежног плана за остваривање једног тако амбициозног циља који би представљао и остваривање тог сна. Без обзира на бројне тренажно-такмичарске обавезе образовање ни најмање није запостављено. Напротив, у њиховом систему вредности и изабраним приоритетима, образовање је  било значајно колико и спорт. Томе  сведоче и одличне оцене, позитивни коментари и подршка од стране наставника.

Упорност и рад је ову двојицу спортиста одвела на престижне академије и колеџе. Саво ће наставити своје средњошколско образовање и кошаркашку каријеру у Висконсину у граду Делафид на St John Northwestern академији, а Урош је своје академско образовање и спорску каријеру наставио на колеџу Бетхел у Тенесију.

Саву и Урошу желимо да буду успешни у својим академско-спортским каријерима, баш онолико колико је гимназија СПОРТИУМ поносна на њих.