Гимназија СПОРТИУМ се одазвала позиву Друштва математичара Србије за учешће на  Међународном математичком такмичењу „Кенгур без граница”. Нашу гимназију су представљају одлични математичари и спортисти Јован Ићитовић, ученик другог разреда и Александар Хуђец, ученик трећег разреда.

Као пријављени учесници широм света размишљали су о истим проблемима и решавали исте задатке који су подразумевали висок степен логичког и комбинаторног мишљења, способност разумевања текстова и примене стеченог математичког знања.

Забележили су сјајне резултате на тесту који ће бити доступни јавности 16. априла и школа очекује позив на Српску олимпијаду Кенгур без граница

Обојица су активни, перспективни спортисти и одлични ученици. Јован дуго година тренира кошарку и игра за „Младост“, док се Александар  на тениским теренима бори за што бољи пласман на званичним турнирама. И док теже остваривању спортских снова бележе одличне успехе у школи и запажене резултате на школским такмичењима.

Гимназија Спортиум је понона на Јована и Александра и управо су то ученици који представљају нашу школу на прави начин – сјајни спортисти и одлични ученици.