И у новој школској години наши ученици наставили су да бележе врхунске спортске резултате. Овог пута у фокусу су биле одбојкашице, ученице другог разреда СПОТИУМ-а Ива Шућуровић и Kсенија Томић које су са кадестком репрезентацијом Србије недавно освојиле бронзану медају на Европском првенству у Подгорици. По повратку у школске клупе Ива и Kсенија дочекане су шампионски, а велики успех прослављен је уз торту са специјалном поруком – Увек делује немогуће док не постане стварност.

– Све то је требало доживети. Искуство за цео животм – сумира утиске Ива Шућуровић, а на њену рпичу се надовезује Kсенија Томић:
– Атмосфера је била сјајна, не само у нашој селекцији, већ на целом шампионату. Лепо смо се дриужиле, организација такмичења је била врхунска, а све је употпуњено освајањем одличја.

На Првенству Европе за добојкашице до 16 година учествовало је 11 екипа.
– Освојиле смо друго место у групи, након што смо победиле Румунију, Белорусију и Пољску, а поражене смо од Русије. У полуфиналу смо изгубиле од Турске, али у борби за бронзу биле смо боље од Италије и заслужено смо освојиле бронзу – истиче Ива.

– Задовољне смо резултатом – наставља причу Kсенија и додаје: – Убеђена сам да смо могле и више од трећег места, али медаља је у сваком случају велики успех. Следе нам Светско првенство у Мексику и ЕЈОФ у Словачкој, па ћемо се потрудити да се са тих такмичења вратимо са сјајнијим одличјем.

Треме током шампионата кажу да није било:
– То је последица великог броја понављања свих тих одбојкашких елемената на тренингу. У кратком периоду смо прошле много тога, навикле смо се на те ситуације. Из свега тога црпимо самопуздање, а већ сада неке ствари у игри предвиђамо. Kао да постоји шаблон и реагујемо по аутоматизму тако да страха нема – истакла је Ива.

И током шампионата у Црној Гори, Ива и Kсенија нису запостављале школовање:
– Пратиле смо наставу онлајн кад год смо биле у прилици. И могућност да на тај начин пратимо наставу је од изузетног значаја. Имамо заиста велику подршку професора и то нам много занчи. Све смо успеле да надокнадимо, имале смо допунску наставу, индвидуалне консултације тако да и поред осуства нисмо у заостатку са градивом – констатовала је Kсенија.

Ива и Kсенија су одличне ученице, а како кажу, и те како схватају значај образовања поготово код малдих спортиста. Одбојка им је велика љубав, а занимљиво је да имају заједничку област интерерсовања – а то је психлогија.