Перспективан спортиста, играч са одличном визуелизацијом игре у базену, тимски настројен, а посебан и специфичан, знатижељан и амбициозан, дечак који је сањао спортску каријеру и школу која ће омогућити квалитетно образовање, а која ће подржати све тренажно-такмичарске обавезе. Баш због тога Марко Гавриловић је уписао Спортску гимназију СПОРТИУМ.

Док је у дневнику ређао све петице и успешно одговарао на школске обавезе , слагао је и спортске успехе иза којих је стајао велики труд и напоран рад. Марко је досегао до репрезентативног ватерполо тима Србије, а искуство је скупљао у престижним клубовима са којим има најсјајнија одличја и признања. Иза таквих резултата стајало је максимално добра временска организација, посвећеност и љував према ватерполу.

А код Марка  није мањкало ни љубави према школи, Спортској гимназији СПОРТИУМ, управо због начина рада и другачијег приступа, подржавања спорта и вештог усмеравања наставника за продубљивање, повезивање  и примену  знања. Тако да су специфичности и карактеристике школе и наставници, искусни педагози и поштоваоци спорта, разбуктали код Марка различита интересовања из сфере образовања.

Када се нашао на самом раскршћу, као матурант, одлучује се за наставак школовања на једном од факултета Београдског Универзитета. Међутим, његова интересовања су била свестрана, неки би рекли и искључива, али они који су пратили Марков рад, његови наставници, знали су да су  сваки његов предлог и жеља били основани и утемељени у стеченом знању. На изненађење појединих наставника, Марко се припрема и одлучује да упише Православни богословски факултета Универзитета у Београду.

Стечано знање у Спортској гимназији Спортиум, користи на најлепши могући начин, полаже пријемни испит и рангира се међу десет најбољих бруцоша који су уписали Богословију. Студије, кака каже Марко – иду према плану, а недавно је добио и стипендију, као један од најбољих студената,  за учење грчког језика и могућност да у Грчкој настави своје школовање.

Ово је још један од доказа и признања да Спортска гимназија пружа квалитетно образовање, да негује и подржава спортску каријеру те средњошколци имају могућност за различите изборе, јер како би ми рекли – непредвидљиве су животне околности или како би Марко рекао „Чудни су путеви Господњи“.

Марку желимо пуно успеха у даљем школовању, Спортска гимназија Спортиум је поносна на њега.