Поводом обележавања Европске недеље спорта која се ове године, јубиларни,  пети пут обележава широм Европе, а други пут у Србији, ученици и наставнице Спортске гимназије СПОРТИУМ учествовали су у различитим спортским активностима.

У амфитеатру Факултета за спорт, адаптираном за ту прилику, ученици и наставници су се опробали у стреличарству, мачевању и тимским играма. Специјални гости били су вишеструка шампионка Србије  у стреличарству  Наташа Богдановић и њен тренер Александар Станковић из стреличарског клуба ДИФ, који су учеснике упознали са основома овог занимљиввог спорта,а  организација „Мој супер распуст“ припремила је полигоне са  тимским спортским играма.

Посебно интересантан је био час посвећен мачевању,  спорту који се од давнина сматрао витешком игром. Професорка Факултета за спорт доц. др Светлана Петронијевић, вишеструка шампионка државе у мачевању и председница Мачевалачког клуба Црвена звезда је на занимљив начин упознала присутне о основама овог спорта, правилима и дисциплима спортског мачевања, значају поштовања и уважавања противника.

Након активности у просторијама Факултета за спорт, веслачки клуб Црвена звезда је дочекао наставнике и ученике, упознао их са техникама веслања на тренажерима, као и на методама тренинга који су усмерени на развој снаге и издржљивости.

Обележавање Европске недеље спорта је завршено на излетишту Аде Циганлије где су се ученици против наставника опробали на кошаркашким и фудбалским теренима.