Тијана Врцељ, ученица чевртог разреда гимназије „СПОРТИУМ“, блиста на одбојкашким теренима у Србији и иностранству.

Играчица Црвене звезде игра на позицији техничара. У колекцији већ сада има велики број индивидуалних признања и освојених медаља са клубом и репрезентацијом.

Током 2019. године проглашена сам за најперспективнију играчицу у Београду. Највећи успех у досадашњој каријери је сигурно освајање сребрне медаље са репрезентацијом Србије на Европском јуниорском првенству у Зеници прошле године. Ове године нас очекује светски шампионат у Белгији и Холандији. Надам се да ћемо се и са овог такмичења вратити са одличјем“, истакла је Тијана Врцељ, рођена 2002. године.

Усклађивање школских и спортских обавеза није лак задатак за младе спортисте. Како сама Тијана истиче долазак у гимазију „СПОРТИУМ“ био јој је један од најбољих потеза.

Ја сам прво ишла у Земунску гимназију. Нисам тамо баш увек наилазила на разумевање. Одлучила сам се за „СПОРТИУМ“ и направила корак у добром правцу. Распоред нам омогућава да се на прави начин посветимо и школи и тренинзима.  Професори су јако предусретљиви, имају разумевање за наше спортске обавезе. Наравно са друге стране трудим се да савладам пропуштено градиво како не бих изгубила корак у образовању, јер планирам да ове године упишем факултет“, каже Тијана Врцељ.