Матија Шепа је још један од ђака Спортске гимназије Спортиум, који остварује врхунске резултате како у школској клупи, тако и на спортском терену.

Један од најталетнотванијих стонотенисера у Србији и ученик првог разреда Спортиума одлучио се за нашу школу јер је сматрао да ће у њој моћи да усклади све обавезе.

Дошао сам у Спортиум из Девет гимназије јер нисам могао на прави начин да се посветим ни школи ни стоном тенису. У основној школи сам био вуковац. Желео сам тај тренд да наставим и у средњој школи, али и да будем успешан у стоном тенису. То са уобичајеним терминима почетка школе, једноставно није било изводљиво и одлучио сам се да дођем у Спортиум“, каже Шепа.

Матија је изузетно задовољан оним што је добио у Спортској гимназији Спортиум.

Веома је важно што настава почиње од 11 часова, тако да практично имам времена за два тренинга. Задовољан сам и добрим наставним кадром, који има разумевања за моје спортске обавезе. Ја се трудим да њихово поверење оправдам знањем и добрим оценама. За сада све функционише беспрекорно“, изјавио је Шепа.

Матија од седме године тренира стони тенис. У млађим категоријама остварује врхунске резултате. Два пута је био шампион државе у млађе кадетском и кадетском узрасту, док је у конкуренцији јуниора освојио треће место. Учествовао је и на Европском шампионату, где је ушао међу 64 најбоља јуниора.

Са својим клубом Стонотениска академија „Коцић“ је вишеструки екипни шампион Србије.