Још један доказ да успех на спортском терену, редовно похађање наставе и квалитетно образовање могу да иду заједно је и пример Марка Николића. Ученик другог разреда спортске гимназије “СПОРТИУМ”, освојио је треће место на Дворанском првенству Србије у тенису у узрасту до 16 година, а у школским клупама бележи врло добре оцене.

На недавно завршеном државном шампионату у првом колу Николић је савладао Сергеја Живковића 6:1, 6:0, а само гем је препустио у наредној рунди Новаку Стокановићу 6:0, 6:1. Медаљу је обезбедио тријумфом против Андреја Рајака, који му је предао меч при резултату 6:1, 4:0.

Бољи од Николића у полуфиналу био је први фаворит и каснији победник Алекса Писарић, који је славио 6:1, 6:1. Марко је тренутно други на ранг листи у свом годишту и добио је позив за репрезентацију Србије.

“Хвала свим професорима и разредној старешини што су ми омогућили да надокнадим пропуштено градиво кроз часове допунске наставе који су се реализовали када сам био мање оптерећен спортским обававезама. Хвала и за њихово разумевање и подршку за све моје успехе”, рекао је Николић.

Треба истаћи да је осим Марка Николића међу ученицима наше гимназије још неколико изузетно даровитих тенисера и тенсерки, попут Кларе Вајо и Ангеле Ђорђевић.