„Kоју средњу школу да упишем и шта је при том избору најзначајније? Да ли могу да погрешим? Да ли да упишем најближу, или пак савремено опремљену школу?“

Питања су бројна, а дилеме свршених основаца, још веће.

Приватна спортска гимназија СПОРТИУМ може да се похвали изванредном локацијом, налази се у улици Народних хероја 30/1, у самом центру Новог Београда, као и одличном повезаношћу аутобуским линијама са свим деловима града. Такође, унутрашњи простор је модерно опремљен, а све учионице садрже интерактивне табле и видео бимове.

Међутим, оно чиме се највише поносимо и што увек истичемо у први план су организација и квалитет наставе који су на највишем нивоу. Настава почиње у 11 часова како би наши ученици, међу којима највећи број њих чине активни спортисти, неометано могли да имају преподневни тренинг. То је зато што квалитетно образовање и спортска каријера у нашем систему школовања могу и морају заједно.

Познато је да је квалитет наставе узрочно повезан са њеном реализацијом и тако сви учесници у наставном процесу међусобно утичу једни на друге, као и на тај процес у целини, а посебно на његов квалитет. Зато и сматрамо да једну школу репрезантивно представљају и чине пре свега њени наставници и ученици.

Наш наставни кадар састављен је од високостручних наставника и педагога који имају дугогодишње искуство у образовању спортиста. Оно што наше наставнике издваја од других је разумевање спортиста и њихових обавеза. Сходно томе, у савладавању градива примењујемо индивидуални приступ уз константно истицање значаја образовања, јер сматрамо да успешног и доброг спористу краси и квалитетно образовање.

Наши професори стварају услове за активно учење, помажу ученицима да траже и организују своје знање као и да њиме суверено владају. Активно учење и учешће у раду темељи су добре наставе која све више треба да постане облик индивидуалног просуђивања да би се ученицима омогућило да предвиде промене, прилагоде им се и да развију своје критичке способности. Управо код ученика тежимо да вреднујемо и развијамо критичко мишљење и подстичемо активну улогу учениика у процесу усвајања, примене и повезивања различитих знања. Па тако, док наши ученици сањају и хитрим корацима теже ка професионалној спортској каријери, стичу и примењују функционално знање које им омогућава проходност ка свим факултетима у нашој земљи и иностранству.

Дођите и придружите се  екипи која даје најбоље резултате у процесу стицања знања и будите део јединственог и победничког тима кога за катедром и у клупама краси права спортска атмосфера. Упиши СПОРТИУМ!