Milorad Rajović je učenik prvog razreda SPORTIUM-a, a u njegovoj sportskoj karijeri nedavno je došlo do značajnih promena. Već šest godina sa dosta uspeha trenira fudbal, bio je kapiten Dorćola, ali je odlučio da promeni sredinu i pređe u Brodarac.

– To je klub koji poslednjih godina ima vrlo kvalitetne mlađe kategorije. Omladinci Brodarca igrali su u plej-ofu Lige šampiona sa Mančester junajtedom, što je potvrda dobre selekcije i kvalitetnog rada. Siguran sam da ću i ja dolaskom u Brodarac imati priliku da napredujem.

Milorad igra u veznom redu na poziciji desnog krila, a omiljeni fudbaler mu je Mesi.  Za kratko vreme je uspeo da se izbori za mesto u timu, pa će od 25. februara putovati na Zlatibor na pripreme pred start prolećnog dela sezone:

– Mnogo mi je važno što u školi zaista imaju maksimalno razumevanje za naše sportske obaveze. Neću imati bilo kakvih problema da odsustvujem sa nastave, a uz pomoć profesora ću gradivo nadoknaditi kada se vratim. To mi zaista mnogo znači i sve olakšava. Odeljenja su manja, pa nam profesori posvećuju mnogo pažnje i zato najveći deo gradiva naučim već na času, pa mi ostaje više vremena da se posvetim fudbalu .

Neobična priča vezana je za to kako je Milorad počeo da trenira fudbal:

– Prvo sam trenirao tenis. Govorili su da sam bio vrlo talentovan. Međutim, u igri sa drugarima na Kelemegdanu sam polomio prst na desnoj ruci, nisam mogao dobro da držim reket pa sam morao da napustim ovaj sport. JEdan od trenera FK Dorćol me je video na igralištu kako igram fudbal i predložio mi da dođem na jedan trening i tako je sve počelo – kaže Milorad, a o svojim ambicijama za budućnost kaže:

– Voleo bih da se profesionalno bavim fudbalom, makar u našoj Super ligi, pa da to na neki način bude nagrada za veliki trud koji sada ulažem na treninzima.