Ива Шућуровић, ученица трећег разреда Спортске гимназије Спортиум, предводила је екипу Омладинца из Нових Бановаца до титуле одбојкашког првака Србије у конкуренцији јуниорки. Завршни турнир одржан је у Зрењанину.

У одлучујућим мечевима за пласман од првог до трећег места, девојке из Омладинца су савладале прво Црвену звезду 3:1 у сетовима, а онда у одлучујућем мечу после велике борбе и преокрета Београд 3:2 (15:25, 15:25, 25:16, 25:20, 15:10).

Велики успех за мене и моје другарице из клуба. Наравно велику захвалност дугујем и Спортској гимназији Спортиум, свим наставницима, који су имали разумевање за моје спортске обавезе“, изјавила је Ива Шућуровић.

Талентовану девојчицу, која игра на позицији средњег блокера очекују сада обавезе у репрезентацији Србије у јуниорском узрасту.

Ива ће са националним тимом учествовати на Европским олимпијским играма за младе (ЕYОФ) од 21. до 30. јула у словачкој Банској Бистрици, затим и на Балканијади у Румунији, а круна ће бити Европско првенство од 27. августа до 3. септембра у Скопљу.