Home22021-01-18T12:01:38+01:00

СПОРТСКА ГИМНАЗИЈА „СПОРТИУМ“

Активан си спортиста и тренираш? Желиш да идеш стопама најтрофејнијих спортиста у земљи? Желиш да учиш од најискуснијих професора и спортских радника? СПОРТИУМ је твој избор!

Зашто СПОРТИУМ?

Врхунски спорт захтева школоване и образоване младе људе! СПОРТИУМ је јединствена образовна установа која пружа могућност свим активним спрортистима да остану у тренажно – такмичарском програму и да паралелно похађају наставу.

  • Награђивани и искусни педагошки радници наставни кадар гарантује успех у савладавању градива. Менторски рад и допунска настава којом се надокнађује пропуштено градиво за ученике

  • Обезбеђена онлајн настава за ученике који одсуствују због спортских обавеза. Награђивани и искусни педагошки радници наставни кадар гарантује успех у савладавању градива.

  • Ученици имају избор другог страног језика поред енглеског као првог: Француски, Руски, Шпански, Немачки и Кинески.

  • Активно праћење спортске каријере ученика и размена информација са тренерима и спортским клубовима.

  • Обезбеђена онлајн настава за ученике који одсуствују због спортских обавеза. Награђивани и искусни педагошки радници наставни кадар гарантује успех у савладавању градива.

  • Ученици имају избор другог страног језика поред енглеског као првог: Француски, Руски, Шпански, Немачки и Кинески.

OBAVESTENJA/VESTI

E-NASTAVA

Право место за развијање духа и тела, спорта и ума!

Е
НАСТАВА

РЕЧ ДИРЕКТОРА

ЗАШТО СПОРТИУМ

УПИС 2021/2022.

Утисци ученика у спортској гимназији

Најзначајнија ствар за мене је што сам током такмичења или припрема у току школске године у сталном контакту са разредним старешином који ми је увек помагао да будем у току са свим наставним обавезама, да их редовно испуњавам и на тај начин имам што мање пропуштеног градива када се вратим.

Марко Гавриловић

Била сам на Европском првенству у одбојци , а наставу сам пратила преко онлајн платформи што ми је од изузетног значаја. Имам велику подршку професора и то ми много значи. Све сам успела да надокнадим, имала сам допунску наставу, индвидуалне консултације тако да и поред осуства нисам у заостатку са градивом.

Ксенија Томић, ученица другог разреда

У основној школи мало ми је недостајало да будем „вуковац“. До осмог разреда сам имала просек 5.00, али када су моје тениске обавезе постале све бројније једноставно нисам имала пуну подршку наставника и веома ми је жао због тога. Од тог тренутка сам схватила да ће ми бити потребна средња школа која је прилагођена спортистима, која пружа квалитетно образовање уз уважавање свих  мојих спортских обавеза. Изабрала сам Спортиум и презадовољна сам, а моја мама би рекла  „Школа не трпи, а медаље се нижу“.

Клара Ваја, ученица првог разреда

За СПОРТИУМ  сам чула и добила препоруке од  неколико девојака које су ученице ове школе и пренеле су ми само речи хвале. Оно што је мени било важно је чињеница да је настава прилагођена мојим спортским обавезама. Часови почињу у 11 сати сати, трају до 16.30, тако да неометано могу да идем на преподневни и поподневни тренинг. Амбијент је заиста пријатан, лепе су учионице и нема сумње да је ово била најбоља могућа одлука за мене.

Соња Даниловић, ученица првог разреда

СПОРТИУМ је одлична школа. Морам да признам да сам имала неких предрасуда, јер је у питању приватна гимназија. Бринула сам се како ћу се уклопити, али све предрасуде сам разбила кад сам крочила у школу и упознала професоре и остале ученике. Друштво је сјајно, наставници одлични и све функционише на изузетном нивоу. Тренирам три пута дневно и систем наставе који се спроводи у СПОРТИУМУ ми савршено одговора.

Ања Ћуповић, ученица другог разре

Школа, и цео њен концепт ми се много свиђа. Пре свега што настава почиње од 11 сати, али не због дужег спавања већ због тога што сам у могућности да одрадим јутарњи индивидуални тренинг или тренинг у теретани. Циљано имамо мање ученика у разреду, што у великој мери побољшава и олакшава рад на часовима.

Стефан Ранковић, ученик другог разреда

О Спортиму сам чула све похвале, како је настава у потпуности прилагођена младим спортистима и то је управо оно што је мени било потребно. Када сам долазила у Београд, одрадила сам неколико пробних тренинга у Тенсиком клубу Дрил и одлучила да посетим Спортиум. Од тога дана сам знала да ће то бити мој избор за даље школовање и  да ће ми предавати наставници који у потпуности разумеју живот професионалног спортисте.

Ангела Ђорђрвић, ученица четвртог разреда

Спортиум је заиста гимназија по мери спортиста. Веома ми се свиђа. Уз подршку професора успевам све да завршим. Веома су нам посвећени, излазе нам у сусрет, па иако понекад одсуствујем са наставе због спортских обавеза, додатним часовима све то надокнађујем, тако да не трпи ни образовање ни моја спортска каријера.

Ива Шућуровић, ученица другог разреда

Настава је у потпуности прилогађена и то ми заиста много значи. Такође, професори су веома посвећени, у великој мери нам помажу и излазе у сусрет. Због честих путовања, организује ми се и додатна настава, заступљен је практично менторски рад и на тај начин све успешно надокнађујем. Друштво је сјајно, атмосфера је одлична и због тога сам веома срећан.

Матеј Ропрет, ученик трећег разреда

Све је прилагођено мојим тренажно-такмичарским обавезама и то је заиста сјајна ствар. Могу редовно да похађам наставу, али и да идем на тренинге које имам два пута дневно, скоро сваки дан. Дешава се да једино средом имам слободан дан, али то је ретко пошто сам ангажована у јуниорској и сениорској селекцији. У школи се одлично ради са нама, професори су врло посвећени што ће нам сигурно много значити за наставак образовања.

Ана Малешевић, ученица четвртог разреда

Много ми је важно што у школи заиста имају максимално разумевање за наше спортске обавезе. Нећу имати било каквих проблема да одсуствујем са наставе, а уз помоћ професора ћу градиво надокнадити када се вратим. То ми заиста много значи и све олакшава. Одељења су мања, па нам професори посвећују много пажње и зато највећи део градива научим већ на часу, па ми остаје више времена да се посветим фудбалу .

Милорад Рајић, ученик четвртог разреда

Најважнија ствар за мене је што сам се у СПОРТИУМУ први пут сусрео и научио различите технике учење које сада стално примењујем, па ми је потребно мање времена да испуним своје школске обавезе.

Лука Гавриловић

СПОРТ И ШКОЛА МОГУ И МОРАЈУ ЗАЈЕДНО!

Оно што једну школу чини посебном су пре свега њени наставниви и ученици који заједнички стварају амбијент за најбоље образовање. Зато са поносом истичемо да  наш наставни кадар чине брижљиво бирани шрофесори са богатим искуством, који континуирано раде на свом усавршавању, а ученици су амбициозни млади људи и веома талентовани спортисти, репрезентативци млађих нацио1налних селекција, учесници светских и европских првенстава, освајачи медаља на државним шампионатима, али и на међународној сцени.

Наша специфичност огледа се у томе што смо на најефикаснији начин, разумевајући све потребе које професионални спорт носи са собом, усопели да ускладимо тренажне и такмичарске обавезе наших ученика са квалитетнм образовањем кроз редовно похађање наставе.

САЗНАЈ ВИШЕ

ВЕСТИ

NEWSLETTER