Спортска гимназија „СПОРТИУМ“ поново је показала да у својим редовима има будуће ватерполо звезде. Екипа Бањице освојила је два Kупа Србије у ватерполу за млађе категорије у размаку од осам дана, а чланови златне екипе били су и ученици наше школе: играчи Лука Гавриловић, Михаило Павловић и голман Дамјан Соколовски.

Претпрошлог викенда Бањица је стигла до националног купа у узрату до 18 година (2003. годиште), а протеклог викенда су се попели на највишу степеницу постоља и у годину дана млађој узрасној категорији (2004).

На Финални турнир дечака рођених 2004. године и млађих, Бањица је пренела из полуфинала максималних шест бодова. На Фајнал сиксу млади асови београдског клуба уписали су још три тријумфа и стигли до пехара. Пресудан је био тријумф против Радничког из Kрагујевца, који су добили у веома тврдој утакмици 3:2. Пре Kрагујевчана сломили су отпор Црвене звезде 16:3, док су у последњој рунди победили новобеоградске Вукове 10:4.

Занимљиво је истаћи да су ђаци наше гимназије и прошле године блистали на завршном турниру Kупа освајањем златне медаље. У шампионском тиму и тада су били Лука Гавриловић и Михаило Павловић.
– Kао и сваки пут до сада имали смо велику подршку и разумевање наставника за наше одсуство, а сјајна је ствар што смо наставу могли да пратимо онлајн преко савремених апликација – каже Лука Гавриловић, а на његову причу надовезује се Михајло Павловић.

– Велики бенефит је што је спортска гимназија СПОРТИУМ конципирана управо по мери свих нас који се активно бавимо спортом. По повратку у школске клупе омогућена нам је и допунска настава па ћемо без проблема моћи да надокнадимо градиво које смо пропустили – констатовао је Павловић.

О великом успеху и потврди доминације у базену голман ВK Бањица Дамјан Соколовски је рекао:
– Огроман труд и рад на тренинзима су се исплатили. Освајање трофеја је права сатисфакција и потврда да смо на добром путу. Пред нама је још много рада да бисмо постигли жељени ниво, али морам да нагласим да нам је уз спортистима прилагођен систем образовања који имамо у СПОРТИУМ-у све то омогућено – закључио је Соколовски.