Почела је нова школска година, а са поносом можемо да истакнемо да ће Спортска гимназија СПОРТИУМ у школској 2019/2020. имати 36 ђака првака. Поводом почетка нове школске године одржана је пригодна свечаност, а том приликом родитељима и ђацима обратили су се проф. др Иванка Гајић, оснивач и власник приватне спортске гимназије СПОРТИУМ, и Марко Анић, директор школе:

– Пре свега, желим да вам се захвалим на пверењу које сте нам указали, али као дугогодишњи професор, са великим искуством, одговорном тврдим да сте на правом месту. Јер, на прави начин бринућемо не само о вашем образовању, већ и овашим спортским каријерама. Захваљујући специфичности и начину нашег рада омогући ћемо вам да стичете преко потребно образовање, али и да се неометано посветите грађењу ваших спортских каријера – поручила је проф. др Иванка Гајић.

Директор школе Марко Анић, са поносом је говорио о развоју СПОРТИУМ-а:
– Пре две године када смо почели, кренули смо скромно, са малим бројем ђака. Данас смо дошли у ситуацију да СПОРТИУМ броји више од 80 ученика. То је најбољи показатељ квалитета нашег рада. Трудићемо се да будемо још бољи, да нашим ђацима будемо на услузи и не само да их образујемо, већ и да их изведмо на прави пут – констатовао је Анић.

Сви прваци на поклон су добили мајице СПОРТИУМ, а занимљиво је да је међу ђацима првацима од спортиста највише ватерполиста. Чак десторица ђака тренирају ватерполо, а седморица су чланови млађих репрезентативних селекција.