Поводом почетка нове школске године Спортска гимназија СПОРТИУМ приредила је свечани пријем за ученике првог разреда. Том приликом, нашим новим ђацима пожелели смо пре свега добродошлицу, али и много успеха у будућем четворогодишњем школовању.

Бираним речима, ученицима и њиховим родитељима обратила се проф. др Иванка Гајић, идејни творац СПОРТИУМА, која је за развој спорта и школског образовања добила низ признања, од којих је свакако најзначајнија „Октобарска награда града Београда„ 1994. године, за допринос у развоју спорта и образовања младих спортиста.

– Драго нам је што сте на животној раскрсници, након завршене основне школе, управо изабрали наш пут и спортску гимназију Спортиум. Уз све специфичности које спортску гимназију СПОРТИУМ разликују од других, ову средњу школу чине пре свега њени ученици и еминентни стручњаци, професори и педагози. Са поносом истичемо да ћете, драги прваци, имати прилику да учите од професора који су били наставници нашим врхунским спортистима попут тенисера Новака Ђоковића, Виктора Троицког и Душана Лајовића, одбојкашица и одбојкаша Иване Ђерисило, Ање Спасојевић и Ивана Миљковића, ватерполиста Филипа Филиповића и Стефана Митровића, кошаркаша Немање Бјелице и Стефана Марковића и многих других – рекла је проф. др Иванка Гајић и на крају додала:

– Хвала вам што сте нам указали поверење. Максимално ћемо се потрудити да то поверење оправдамо, а сходно чињници да смо на истом задатку у нама од данас имате искрене пријатеље и поуздане сараднике.

С обзиром да ће од данас нови ђаци прваци бити део нашег тима СПОРТИУМ, желели смо да се тако и осећају. Зато смо им за почетак овог нашег, уверени смо, лепог дружења поделили мојице са грбом школе, као својеврсне дресове, по којима желимо да буду препознати, али и уједињени у заједничком циљу – стицању врхунског образовања.

Овом приликом нисмо заборавили ни најбоље ученике из протекле школске године. За свој рад, велики труд и показане резултате наставничко веће посебно је похвалило и наградило ученике који су протеклу школску годину завршили са свим петицама. Поклоне у виду књига најбољим ученицима уручио је директор спортске гимназије Спортиум Марко Анић, а међу награђеним ученицима су: Ива Шућуровић, Стефан Ранковић, Никола Перић, Андрија Поњавић, Kатарина Миловановић, Ања Kовачевић, Мина Миленковић, Новак Kатић, Ања Вујовић , Ана Малешевић, Никола Kојић, Марко Димитријевић и Тијана Врцељ.