Ученици гимназије „СПОРТИУМ“ настављају да бележе сјајне резултате на спортским теренима. Најновији пример успеха је наш ђак другог разреда Данило Дожић, кошаркаш јуниора КК Мега Soccerbet.

Заједно са својим клупским друговима освојио је квалификациони турнир Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Belgrade 2021 „Марко Ивковић“. У одлучујућем мечу после великог преокрета Мега је савладала Црвену звезду 82:80 (18:24, 14:22, 27:22, 23:12). Овом победом Данило и другови су изборили пласман на завршни турнир„Фајнал-ејт“, који се одржава у исто време када и „Фајнал фор“ Евролиге.

Пре победе против Звезде, млади кошаркаши Меге, које са клупе води Драгољуб Аврамовић, били су бољи од екипа Цедевита Олимпије (Словенија), Локомотиве (Русија) и Будућности (Црна Гора).

Данило Дожић био је један од најмлађих учесника турнира у Београду. Са само 16 година играо је са две и три године старијим дечацима и дао свој допринос великом тријумфу Меге.

Запажени резултати Дожића су још један пример да врхунски спортски домети и квалитетно образовање које даје спортска гимназија „СПОРТИУМ“, могу да иду заједно.