Биљана Саичић, наставник физике

Након завршетка средње медицинске школе, дипломирала је на основним студијама на Факултету за физичку хемију у Београду, где је завршила и мастер студије. Учествовала је у раду на различитим научно истаживачким радовима из области повећање капацитетивности код литијум-јонских батерија. Кроз различите пројекте, промоције науке и дана науке организовала је и изводила експерименте .

Током боравка у Канади у Едмонтону обучавала је децу из српске заједнице из области математике, физике и хемије. Била координатор на пројекту Министарсва просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије „Предузетништво у школи“.  Учествовала је и у пројектима „Инклузијада“.

Радила је у неколико школа: „Прва економска школа“ и основна школа „Војвода Путник“. Тренутно је ангажована у Основној школи „Дринка Павловић“ и у Спортској гимназији СПОРТИУМ.

У раду са децом тежи да повеже науку са свакодневним животом и на тај начин приближи и олакша разумевање едукативног градива. Такође кроз иновативне начине, примере и експерименте тежи да подигне свест о знању из физике која се сматра науком будућности..