Ученици Спортске гимназије СПОРТИУМ настављају да бележе врхунске резултате на свим пољима. Наша матуранткиња Ања Ковачевић уписала је психологију на Америчком колеџу у Солуну.

Ово је била моја велика жеља и драго ми је да сам је испунила. Планирала сам да студирам у иностранству. Када се појавила ова прича са Солуном знала сам да је то оно право. Драго ми је да сам све завршила и једва чекам септембар да све крене“, каже Ања.

У СПОРТИУМ је дошла у другом разреду као перспективна тенисерка.

У том периоду почела сам озбиљно да се бавим спортом и СПОРТИУМ је имао такав концепт да могу да се ускладе школске са спортским обавезама. Био је то најбољи потез, који сам могла да направим. У претходној школи сам константно била под притиском, имала сам толико обавеза да сам се плашила да идем у школу. Доласком овде све се променило. Почела сам да уживам у учењу, дружењу, могућностима да квалитетно искористим време“, у даху говори Ања.

Повреда лакта у претходној години онемогућила је да уђе у професионалне спортске воде.

Покушала сам све да то санирам, али није ишло. То је повреда, која изискује мировање у дужем временском периоду. Помирила сам се са тим. Окренула сам се образовању, надам се да ћу тенис моћи некада да играм рекреативно“.

На питање када се појавило интересовање за психологију, Ања одговара.

Све је почело управо захваљујући доласку у СПОРТИУМ. Добила сам време да се бавим и другима стварима поред школе и спорта. Настава се одвија на такав начин да нас просто наставници заинтересују да више истражујемо оне области које нас занимају.  Тако је и почело моје интересовање за психологију“.

Ања Ковачевић је један од најбољих ђака у генерацији. Прошле године је захваљујући својим резултатима добила умањење школарине.

Одушевљена сам са СПОРТИУМОМ. Наставници су дивни, сви желе да помогну. Раније сам имала страх, нисам смела ниједну грешку да направим док одговарам или се борим за већу оцену за коју сам заиста уложила знатан труд. Овде сам се опустила, а научили су ме да су и  грешке нормалне у процесу учења и да представљају препреку само онда када нису кориговане. Када радите без стреса, у пријатној и подстицaјној атмосфери, резултати су много бољи. Пронашла сам се себе и то је највећа добит“, истиче Ања Ковачевић.