Sportska gimnazija „Sportium“ iz godine u godinu okuplja sve veći broj talentovanih sportista. Među njima je i odbojkašica Vizure Ana Malešević. Učenica treće godine, igra na poziciji srednjeg blokera, a kao izuzetno perspektivna juniorka ovog kluba izborila je svoje mesto i u seniorskoj ekipi. Prošle sezone osvojila je srebro u juniorskoj konkurenciji u Vojvođanskoj ligi, a sa prvotimkama je stigla i do trofeja u Super kupu Srbije.

Iako potiče iz košarkaške porodice, Ana je ipak izabrala odbojku:
– Košarka mi je bila previše grub sport – počinje priču Ana Malešević i dodaje:
– Moj otac je svojevremeno igrao košarku u Crvenoj zvezdi, pa se košarka u našoj kući stalno pratila. Nsimo propuštali utakmice na televiziji, bila sam nekako predodređena za taj sport, ali mene je uvek više privlačila odbojka.

Ana ističe da je jedno vreme uporedo trenirala i odbojku i plivanje, ali je ljubav prema odbojci ipak presudila:
– Počela sam da trenram odbojku u OK Crnjanski u Žarkovu. Tamo sam prošla njihovu školicu i mlađe selekcije. Bilo je to sjajno druženje i upravo ta drugarska atmosfera i prijateljstva koju su se gradila bila su presudna da u tom trenutku izaberem odbojku umesto plivanja. A, kada sam uvidela da u odbojci mogu i da se ostvarim, onda sam se na mreži osetla kao svoj na svome.

Ana ističe da trenira svaki dan i da joj zbog toga sistem školovanja u Sportiumu mnogo znači:
– Sve je prilagođeno mojim trenažno-takmičarskim obavezama i to je zaista sjajna stvar. Mogu redovno da pohađam nastavu, ali i da idem na treninge koje imam dva puta dnevno, skoro svaki dan. Dešava se da jedino sredom imam slobodan dan, ali to je retko pošto sam angažovana u juniorskoj i seniorskoj selekciji. U školi se odlično radi sa nama, profesori su vrlo posvećeni što će nam sigurno mnogo značiti za nastavak obrazovanja. Moram da priznam da mi je omiljeni predmet fizika, ali još ne znam koji ću fakultet studirati.

O svojim ambicijama i željama u sportskoj karijeri Ana kaže:
– Želja mi je da se prvo izborim za mesto u juniorskoj reprezentaciji Srbije, a potom da postanem i seniorska reprezentativka. Volela bih da se oprobam uturskoj ili italijanskoj ligi, ali o tom potom – zaključila je Ana Malešević da su joj omiljene odbojkašice Tijana Bošković i Jovana Brakočević.