Последњих година све је учесталији одлазак наших људи у Немачку у потрази за срећом. Међутим, наша прича је другачија од свакодневице. Седамнаестогодишња Ангела Ђорђевић из Немачке се преселила у Србију, а разлог њеног доласка је – велика љубав према тенису:

– Kао мала прво сам почела да играм балет, али у томе се уопште нисам пронашла. Међутим, у мом родном граду Kелну мама ме је пријавила за учешће на тенсиком кампу који је трајао седам дана. За то кратко време сам се буквално заљубила у овај спорт – почиње причу Ангела и додаје:

– Почела сам да тренирам, али првих неколико година то је била више игра. Тренинге сам имала само једном до два пута недељно, а са 12 година уписала сам се на тениску академију у Kелну и тамо сам тренирала пет година.

Међутим, минулог лета пред Ангелу се појавила прва препрека у жељи да настави да тренира тенис.
– Требало је да кренем у вишу гимназију у Kелну и бројне школске обавезе ми не би дозволиле да наставим да се бавим тенисом. Такође, у Немачкој сам недовољно тренирала да бих напредовала колико сам желела. То сам желела да променим и зато сам дошла у Србију.

Ангела је уписала Спортску гимназију Спортиум и почела да тренирам у Тениском клубу Дрил:
– О Спортиму сам чула све похвале, како је настава у потпуности прилагођена младим спортистима и то је управо оно што је мени било потребно. Још током јула сам долазила у Београд, одрадила сам неколико пробних тренинга у Тенсиком клубу Дрил и одлучила да ту наставим своју каријеру – каже Ангела која је препуна позитивних утисака и додаје:

– Пресрећна сам овде и презадовољна условима које имам. Атмосфера у клубу је фантастична, а играчи и тренери су сјајни. Ускоро ћу почети да играм турнире па ћу видети колико сам у међувремену напредовала. Овде се много више тренира и то је оно што ми се посебно свиђа. Радим индивидуалне и групне тренинге и кондицију. Тренирам по три до четири сата дневно, а једини слободан дан је недеља. Одлична ствар је и што све своје спортске обавезе успевам да ускладим и са школом.

Начин живота у Београду Ангели такође више одговара:
– Овде ми се све много више допада, јер су људи много друштвенији, увек је нека акција. Град је много живљи, има много више дешавања. Другари су ми сјајни и у школи и у клубу тако да ја у Београду заиста уживам.

О плановима за будућност Ангела каже:
– Желим да уђем у професионални тенис. Знам да је за то потребно много рада, а упрово због тога сам и дошла у Београд. Надам се да ћу ту своју жељу остварити и уверена сам да ће ми у томе помоћи моји тренери Слободан Ранковић, Вељко Барјактаровић и Немања Ђорђевић – констатовала је Ангела и на крају истакла да су јој омиљени тенисери Новак Ђоковић и Наоми Осака.