Изузетно је перспективна спортискиња, репрезентативка и одличан ђак. Тачније, „вуковац“. Ива Шућуровић на одбојкашком терену бележи успехе, а у ђачкој књижици зна само за петице. Талентовани средњи блокер ОK Визура од ове школске године похађа приватну гимназију СПОРТИУМ, а у првом тромесечју је и поред бројних спортских обавеза у дневнику бележила све одличне оцене.

Од малих ногу је заволела одбојку коју је почела да тренира већ у првом разреду основне школе:

– Било је то у родном Зрењанину – присећајући се својих почетака почиње разговор Ива:

– Сећам се добро да смо тренирали у оскудној фискултурној сали, у којој чак нисмо имали ни мрежу. Тренинзи су трајали максимално сат времена, али и поред тако скромних услова, ја сам се просто заљубила у тај спорт. Добро памтим и да сам тај први тренинг, као и сваки наредни, без обзира на услове у којима смо тренирали, схватала озбиљно као и сада када на пример тренирам у репрезентацији. Можда је пресудан утицај да толико заволим одбојку имао мој отац, који је у младости био одбојкаш. Пријатељ је са браћом Грбић, Николом и Владимиром, вероватно нашим најбољим одбојкашима свих времена, па сам и ја имала срећу да их упознам што је додатно допринело да толико заволим одбојку.

Од ове сезоне Ива Шућуровић се преселила се у Београд и постала је чланица ОK Визура. О каквом се потенцијалу на мрежи ради најбоље сведочи податак да Ива упоредо наступа за чак три селекције – кадетску, јуниорску и сениорску. Посебно је успешна у млађим категоријама:

– Тренутно смо без изгубљене утакмице у јуниорској и кадетској конкуренцији. То је укупно двадесетак мечева без пораза. Чланица сам и сениорског тима и ту стрпљиво чекам своју шансу.

Недавно је Ива са кадетском репрезентацијом Србије остварила велики успех:

– Освојиле смо прво место у квалификацијама за Европско првенство. То је уједно био и Балкански шампионат па смо се октиле златном медаљом. Са мном у тиму била је и моја школска другарица Kсенија Томић па смо се заједно радовале. Победиле смо Грчку, Румунију, Бугарску и Турску коју годинама нисмо успевале да савлдамо и то на њиховом терену у Балекеширу, пред препуним гледалиштем. Осећај је био невероватан.

Претходне две године Ива је била редовна чланица и пионирске репрезентације са којом има два сребра на Балканијадама и једно шесто место на ЕП. О амбицијама на предстојећем Европском првенству за кадеткиње Ива каже:

– Шампионат се одржава у Подгорици и наш приумарни циљ је да будемо међу шест селекција што ће нам обезбедити пласман на Светско првенство. Ипак, сви у тиму желимо да освојимо злато. Највеће конкуренткиње биће нам поново Туркиње, али смо показале да можемо да их победимо и то нам у значајној мери даје на самопоуздању – констатује Ива и додаје:

– Веома сам задовољна својим партијама ове сезоне, али увек може боље. Стефана Вељковић  ми је омиљена одбојкашица и желим да достигнем њен ниво. Надам се да ћу бити као она. Жеља ми је да за пет, шест година започнем интернационалну каријеру и да заиграм за сениорску репрезентацију.

А када је у питању школа и образовање Ива каже:

– Спортиум је заиста гимназија по мери спортиста. Веома ми се свиђа. Уз подршку професора успевам све да завршим. Веома су нам посвећени, излазе нам у сусрет, па иако понекад одсуствујем са наставе због спортских обавеза, додатним часовима све то надокнађујем, тако да не трпи ни образовање ни моја спортска каријера што ми је веома важно. Волим стране језике, жеља ми је да студирам лингвистику или Филолошки факултет, да учим грчки, естонски или кинески језик, али о том потом.

На питање како успева да има све петице у школи и поред толико тренинга, утакмица и путовања, Ива одговара:

– Мама – кратко застаје и уз осмех наставља:

– Од почетка школовања добила сам само три тројке и за то је најзаслжнија моја мама која је доктор наука, а ја се угледам на њу. То је рецепт који очигледно даје резултат – закључила је Ива Шућуровић.